Sarandë Nights

sarande nightsI love Albania. It’s my love at first sight. I have visited this country a few times and I’m absolutely convinced that it has an incredible potential in the future. This is the country where I spent very romantic whiles. One of my favourite places in Albania is Sarandë – a lovely, charming seaside resort close to the Greek border and the island of Corfu. After one of my holidays there, I wrote the lyrics with the chorus in Albanian and my friend Robert Narwojsz decided to make the music.

The song was released by Big Room Records – the record company from Tirana in July 2013 and was played by some radio stations in Albania. The song received positive reviews in some newspapers and portals in Albania and Kosovo. Thanks to the song Robert has a profile on one of the Albanian portals.

It’s cold and grey – November day
I’d give so much to fly away
A ray of sun would bring me back
to paradise – Sarandë nights
the promenade – romantic whiles
canary songs – the taste of wine
the morning breeze – the sandy beach
the Corfu coast – just within reach

Chorus:

Koha jonë në Sarandë
Vetëm për mua
Vetëm për ty
Së bashku në Sarandë
në te dy
në parajsë

I won’t forget your carefree smile
a spark of love deep in your eyes
a subtle touch deep in the night
your body heat – whispers of love
We seized the day – Time didn’t count
Oh I would love to be there now
“Mos qaj për mua” deep in my heart
Shpat’s lovely voice sounds in my mind

Chorus:

Koha jonë në Sarandë
Vetëm për mua
Vetëm për ty
Së bashku në Sarandë
në te dy
në parajsë

Këngëtari polak ‘Ronar’ i këndon Sarandës ‘Video’

Kultura Shqiptare depërton edhe në botën Polake. Frymëzimin e këngës “Sarand Nights” lyriku Paweł Mrowiec, e morri me vete gjatë pushimeve të tija në vitin 2008, ku kishte vizituar këtë qytet të bukur të Shqipërisë. Ai na paraqitet në shkrimin e tijë me email dhe na dërgon komplimentet e tija për qytetin dhe kulturën e lasht evropiane që ka Shqipëria ku edhe me mbresat më të mëdha i kushtoi këngën “Sarand Nights” qytetit të Sarandës.
Ai tregon se është tekstshkrues në gjuhën angleze për këngëtar të ndryshëm, kompozitor dhe merret me lirikë. Paweli në shkrimin e tijë paraqitet i sinqert dhe ka entuziazëm të madhë për Shqipërinë, po edhe për kulturën e vjetër që ka ky shtetë. E veqanta që e bën të qmueshëm këtë tekstshkrues është se ky deri më tani ka realizuar mbi 30 këngë me këngëtar të ndryshëm dhe së fundi realizoi këngën “Sarand Nights” “Netët e Sarandës”, me këngëtarin e talentuar Polak, “Ronar” i cili ndër të tjer njihet edhe si një kompozitor i shquar, producent dhe shumë i talentuar në stilin e muzikës Pop. Nga stafi ynë nuk na mbetet më shumë veqse të falënderojmë për këngën dhe të i urojmë suksese po dhe arritje më të mëdha. Thank you for a great song.